Kontakta oss.

Du kan nå oss med e-mail som vi läser av ombord nästan dagligen. Hur fungerar det ute på oceanerna undrar du kanske? All vår komunikation sker med kortvågsradio. Så här fungerar det.

Hur gör du!

Du gör precis som vanligt när du skickar e-mail och adresserar det till vår e-mail adress: sm7ynx@winlink.org . Om det är första gången du skriver till oss så måsste texten ”//WL2K” ingå i rubriken på meilet, utöver din personliga rubrik. Detta är för att du skall komma igenom spamfiltret och gäller endast första gången du skriver.

Viktigt att tänka på!

Att skicka och ta emot e-mail över kortvåg går med långsam hastighet, en A4 sida kan ta allt mellan 2 till 15 minuter, broende på radio konditionerna. Tänk därför på följande.

  • bifoga inga bilder eller andra bilagor.
  • om du använder ”reply” knappen så tag bort ursprungsmeddelandet.
  • försök att hålla dit e-mail så kort du kan, begränsa det om möjligt till en A4 sida.
  • ställ gärna om ditt e-meil program till ”oformaterad text” (alltså inte HTML- eller Rich text format)

Hoppas att du inte tycker att det verkar omständigt. Vi ser gärna att du skickar oss en hälsning och lite information hemmifrån. Vi lovar att försöka besvara alla meil så gott vi kan.

Det går naturligtvis även att skicka mejl den vanliga vägen till vår adress sm7ynx@yahoo.se . Denna meil har vi endast möjlighet att öppna då vi har tillgång till internet vilket vi endast har då vi befinner oss i civiliserade trakter med internet caféer eller wi-fi. Det har vi inte via kortvågsradion och det kan därför ta lång tid innan vi besvarar dessa meil.

Annons